Het vinden van je loopbaantraject

cariere

Het vinden van je loopbaantraject

Een loopbaantraject beschrijft het pad dat een professional in zijn loopbaan volgt. Veel mensen hebben meerdere loopbaantrajecten en het is vaak moeilijk voor ze om precies aan te geven welk traject ze het liefst willen volgen. Een carrièrepad kan een stapsgewijze kaart zijn die het hele carrièrepad beschrijft. Vaak beschrijft een carrièrepad echter slechts een deel van het verhaal. In dat geval kan een carrièrepad in feite slechts één stap op de reis van een loopbaan weergeven.

Het carrièrepad van business development omvat veel verschillende aspecten van het bedrijfsleven. Een professional op het gebied van bedrijfsontwikkeling heeft de mogelijkheid zijn carrière uit te breiden door nieuwe vaardigheden op het gebied van bedrijfsontwikkeling te verwerven. Bedrijfsontwikkeling omvat: algemene managementvaardigheden, strategische planning, financiën en boekhouding, marketing, informatietechnologie, bedrijfsontwikkelingsrecht, bedrijfsanalyse, human resources, bedrijfsstrategie, en bedrijfsvoering. Om een business development professional te worden, moet je een bachelors degree in het bedrijfsleven aan een geaccrediteerde universiteit of hogeschool afronden.

Het gebied van zakelijke kansen, net als het marketing carrièrepad, omvat veel verschillende vaardigheden. Marketing is een kernvaardigheid die een business developer in staat stelt nieuwe zakelijke kansen te creëren door het potentieel in reeds bestaande producten of diensten te identificeren. Bedrijfsontwikkeling omvat methoden om de winst te verhogen, het verlies van klanten te beperken en de loyaliteit van klanten te vergroten. Veel van deze vaardigheden kunnen worden geleerd door middel van online lessen en on the job training.

Contact